Пігменти з земляного горіха: кращий спосіб зробити барвники з сільськогосподарських відходів

Экология и здоровье

Пігменти з земляного горіха: кращий спосіб зробити барвники з сільськогосподарських відходів

Автор: Редактор

Дослідники з аргентинського Національного інституту промислової технології (INTI) зробили новий підхід до виробництва натуральних барвників з сільськогосподарських відходів. Ця технологія включає в себе екстракцію пігментів з відходів та збереження їх у вигляді порошку.У такому вигляді пігменти повністю зберігають свої окрашивающие властивості протягом усього року. Дослідниками були протестовано безліч сільськогосподарських матеріалів. З їх точки зору найбільш перспективним кандидатом в сировині для отримання барвників є шкаралупа земляного горіха, або арахісу, який є однією з основних статей експорту Аргентини.

Дослідження переслідує дві мети. Перша мета - визначення сталого процесу створення водорозчинних натуральних барвників, які можуть бути збережені в сухому вигляді і використані для створення високоякісної продукції. Друга мета - знаходження оптимальних умов для послідовного фарбування і збереження стійкості фарби протягом довгого часу.

Ще одна важлива перевага нового способу полягає в тому, що сировина, в даному випадку сільськогосподарські відходи, можуть зберігатися як завгодно довго і використовуватися для виробництва фарбувальних пігментів в будь-який час. Ідентифікація відповідних видів рослинної сировини була проведена у співпраці з Департаментом з хімії та текстилю Аргентини, а також інформаційно-пропагандистської групою, організованою в інституті. Протягом року вченими були досліджені барвники з двадцяти видів рослинних відходів, в тому числі лушпиння соняшника, зелені петрушки, маслин, лаврового листа, розмарину, лимона, волоського горіха, арахісу та цибулі.

На даний момент барвники, отримані новим способом, мають гарну стійкість до зносу і багаторазових прання. Однак, як і інші природні барвники, вони чутливі до впливу сонячних променів. Подальші дослідження вчених спрямовані на поліпшення показників светоустойчивость.Крім того, вчені будуть продовжувати оцінювати потенційні джерела сировини з інших галузей, таких як продукти харчування, косметика, целюлозно-паперова і гумова промисловість.

 

Оставить комментарий